Flashs historia

Flashs historia

1968 öppnade Caroline och Paul Sverdrup en exklusiv boutique med franska modekläder i Lund. Boutiquen fick namnet Flash. Butiken blev mycket populär, och efter ett år öppnade paret ytterligare en Flashbutik i Malmö. Knappt ett år senare hade butiksantalet växt till tre skånska butiker

1970 Men Caroline ville inte bara driva butiker. Som utbildad designer ville hon själv ta del i den kreativa processen. Det resulterade i en egen kollektion under namnet Flash. Idén var att skapa kläder för aktiva kvinnor mellan 30 och 60 år. Kollektionen blev en succé, som såldes i de egna Flashbutikerna.

1972 växte kollektionen och plaggen började säljas till andra butiker. Produktionen flyttades utomlands. Allt fler kunder upptäckte Flash. Man kände sig kvinnlig och självständig i de klassiska plaggen.

1982 fanns det åtta Flashbutiker i Sverige. Caroline och Paul bestämde sig för att lägga ner grossistverksamheten till förmån för fler egna butiker.

1990 Allt fler Flashbutiker öppnades över landet. Bland medarbetarna växte en stark familjekänsla fram. Modegraden, servicen och butikerna, allt fick en egen prägel och varumärket växte sig stark. Kunderna pratade om de färgstarka butikerna med den glada personalen.

1997 bestämde sig Caroline Sverdrup för att sluta arbeta. Något år senare ville även Paul ta det lite lugnare. Ingen i familjen ville ta över och efter mycket funderande såldes Flash till industrimannen Rune Andersson och hans företagsgrupp Mellby gård www.mellby-gaard.se

2015 har Flash har vuxit till en större modekedja med butiker i både Sverige och Danmark. Totalt finns nu 76 butiker, varav 2 stycken i Danmark. I Sverige sträcker sig butikerna från Malmö i söder, till Luleå i norr.